U glazboterapiji se pomoću pasivne i aktivne recepcije glazbenih sadržaja te glazbenom ekspresijom uspostavlja kvalitetnija komunikacija s autističnim djetetom.

Ovaj način rada se provodi u skladu s individualnim programom koji određuje glazboterapeut za svako pojedino dijete, a oblik rada može biti individualni ili grupni.

Glazboterapija se provodi u specijaliziranom glazbenom kabinetu koji je opremljen sintetičkim glazbalom, električnim klavirom, Orffovim instrumentarijem, različitim vrstama udaraljki (između ostalog i onima koje su izradili sami polaznici Centra) te audio opremom (mikrofoni, slušalice, pojačalo, izvori za reprodukciju glazbe).

Temeljna programska područja su: aktivno i pasivno slušanje glazbe, razvoj sluha i auditivne percepcije (igre za razvoj sluha, vježbe razlikovanja i prepoznavanja zvukova, vježbe auditivne pažnje i pamćenja itd.), sviranje na glazbalima i ostale vrste muziciranja i pjevanje (brojalice, vokalno – tehničke vježbe, igre s pjevanjem, osvještavanje disanja itd.).

U Centru za autizam Split glazboterapija se provodi već 15 godina i tijekom tog perioda naši polaznici sudjelovali su više puta na različitim smotrama i natjecanjima (Festival jednakih mogućnosti), u televizijskim emisijama te su prošle godine, s brojnim gostima iz javnog života, nastupili u Gradskom kazalištu mladih Split. Svake godine u prostorima Centra organiziraju se priredbe povodom blagdana Božića, Uskrsa i završetka školske godine u kojima naši polaznici predstavljaju svoja postignuća.